• Zeer precies snijden
  • Geen nabewerking
  • Snijden zonder giftige dampen


Een techniek die al jarenlang bestaat, maar nog altijd in ontwikkeling is, is watersnijden. Hiermee kunnen metaaldelen tot 200 millimeter dikte worden bewerkt. Snijden met water wordt ook wel abrasiefsnijden genoemd en er zijn diepere sneden mee mogelijk dan met traditioneel lasersnijden. Ook is watersnijden zeer precies, met snijnauwkeurigheden tot ongeveer 0,1 millimeter. Hierdoor behoeven de snijkanten geen nabewerking. Ook is watersnijden beter voor de gezondheid en het milieu, omdat er geen giftige dampen vrijkomen.


Watersnijden is een geschikte snijmethode onder alle omstandigheden

Veel snijtechnieken zijn onbruikbaar wanneer er onder moeilijke omstandigheden gesneden moet worden. Denk hierbij aan snijden onder water, in de nabijheid van explosieve stoffen of snijwerkzaamheden aan volle brandstoftanks. Snijden met water kan onder alle omstandigheden, omdat er geen giftige dampen vrijkomen en er geen risico is op brandgevaar.

Hoe werkt snijden met water?

Voor watersnijden heeft u een snijtafel nodig, en een hogedrukpomp om de noodzakelijke waterdruk te creëren. Eventueel is hiervoor een drukversterker nodig. Met een zeer sterke waterstraal wordt er moeiteloos door ieder materiaal gesneden. De materialen zijn niet onderhevig aan thermische en chemische belasting, zodat het materiaal niet kromtrekt. Hierdoor is nabewerking niet nodig. Dit bespaart behalve tijd, ook materiaalkosten. Snijden met water is daardoor een zeer besparende snijmethode.

Lastige snijklus? Wij adviseren u graag

Snijden met water is zeer geschikt voor lastige, niet alledaagse snijklussen. Bij het uitvoeren van zulke klussen is er vaak deskundig advies nodig. De specialisten van Lave Snijtechniek adviseren u daarom graag. Neem hiervoor contact met ons op via 040-2222572.

Neem nu contact op

Velden met * zijn verplicht